Η Ομάδα

 

Τι είναι η ομάδα προσκόπων
Οι Πρόσκοποι είναι αγόρια και κορίτσια ηλικίας 11 - 15 ετών, που οργανώνονται σε αυτοδιοικούμενες παρέες 6-9 παιδιών, τις Ενωμοτίες. Η Ενωμοτία κατευθύνεται και αντιπροσωπεύεται από τον Ενωμοτάρχη, που αναδεικνύεται από τα μέλη της Ενωμοτίας στην αρχή της κάθε Προσκοπικής περιόδου και για θητεία ενός χρόνου. 
Κάθε Ομάδα Προσκόπων αποτελείται από 3 - 4 ενωμοτίες, που συνεργάζονται μεταξύ τους και συμβάλλουν στην επιτυχία όλων των δραστηριοτήτων της Ομάδας. Οι δραστηριότητες της Ομάδας κατευθύνονται από το Συμβούλιο Τιμής, που αποτελείται από τους Βαθμοφόρους και τους Ενωμοτάρχες.
Οι δράσεις της Ομάδας περιλαμβάνουν θέματα από τους πέντε τομείς ενδιαφερόντων και προσφέρουν στους Προσκόπους ευκαιρίες για ηθική, πνευματική, σωματική και κοινωνική ανάπτυξη καθώς και δυνατότητες για διεύρυνση των ατομικών κλίσεων και ικανοτήτων τους.
Θεμελιώδης δραστηριότητα κάθε Ομάδας Προσκόπων είναι η ζωή στο ύπαιθρο, η χρησιμοποίηση δηλαδή των προσκοπικών γνώσεων και ικανοτήτων για την άνετη διαβίωση στο ύπαιθρο με απλά μέσα, που ολοκληρώνεται με τη θερινή κατασκήνωση.
                                                                                              ( από την ιστοσελίδα του Σ.Ε.Π)


Η ομάδα μας

Η ομάδα μας ιδρύθηκε το 1936 και από τότε προσφέρει αδιάκοπα στους νέους της πόλης μας. Η ομάδα μας αυτή τη περίοδο έχει δυο ενωμοτίες σε λειτουργία τους Γλάρους και τους Ξιφίες οι οποίες με τη βοήθεια των βαθμοφόρων μας ζουν το προσκοπικό παιχνίδι. Στις δράσεις μας στη θάλασσα ιδιαίτερη θέση έχει η  η Καλλιρρόη, η δεκάκωπη ναυτοπροσκοπική μας λεμβος. 

2 σχόλια: